Mindful ontstressen              

 

             

 rust in je hoofd geeft rust in je lijf


 

 
 
 

Afbeelding invoegen

De workshop bestaat uit aandachttraining (meditatie), visualisatie, ontspanning/oplaadoefeningen,  adem en energie.

 

Een middag om kennis te maken met de Mindfulnesstraining. Of gewoon een middag waar je aan toe bent.

 

Tijd voor jezelf

Inspanning gaat niet zonder ontspanning. Een uitdaging is nodig om gezond en veerkrachtig te blijven. Daar hoort ook een piekmoment bij, als je daarna weer kunt ontspannen is dat gezond. Maar wanneer piekmomenten elkaar te snel opvolgen en er geen rustmomenten worden ingebouwd, je het gevoel van overzicht kwijtraakt en niet meer kan ontspannen, dan heeft dit gevolgen voor je gezondheid: piekeren en malen, slechter slapen, korter lontje, en de veerkracht is eruit.

 

Met deze workshop krijg je inzicht in wat stresssituaties en stressgedachten met jou doen.

Wat neem je waar, wat gebeurt er met jou, waar voel je dit in je lichaam en hoe reageer je? 

Maar ook bij langdurige moeilijke en/of verdrietige periodes waarin je 24 uur per dag piekert en gedachten malen en die zoveel energie kosten helpt deze workshop jou inzicht te verkrijgen in wat er met je gebeurt en wat het met je doet en hoe je, door de dag heen, momenten van rust en ontspanning kunt inbouwen.

  

Gedurende de workshop zijn er momenten van ontladen en opladen, bewust met lichaam en energie bezig zijn, en zo ook met de adem die gedurende de meditaties je anker en rustpunt is. Tevens zal je bemerken hoe je je adem kunt beïnvloeden en hoe deze je helpt te ontspannen en ook in het dagelijks leven je anker en rustpunt kan zijn.

Er worden je handvatten aangereikt hoe je met relatief kleine oefeningen van "de automatische piloot" afstapt en hoe je anders kunt reageren op stress dan dat je voorheen deed.

Door je bewust te worden van het moment en van je eigen gedachtekracht, ben je in staat je niet meer mee te laten slepen door de hectiek van de dag zowel privé en/of werk, maar neem je het heft in eigen hand, dit geeft rust, ruimte en energie en geeft een gelukkiger gevoel.

 

Deze workshop "Rust in je Hoofd" mindful ontstressen wordt gehouden in Delftstede 202, Phoenixstraat 66, Delft

 

Zie ook Mindfulness  , Mindfulness Meditaties  en wekelijks Meditatie om regelmatig even stil te zitten bij jezelf.