Anita van Gorkum/Zonvogels

Eind 1999 kwam ik in aanraking met Reiki en is mijn weg van bewustwording en inzicht en alles wat daarmee samenhangt begonnen. Het heeft mij bewuster gemaakt, een wereld van energie gegeven, heeft mij de diepste vorm van ontspanning laten ervaren maar mij ook weer harmonie en dankbaarheid gebracht. Ik heb een traject van twee jaar afgelegd en heb eind 2001 mijn Master behaald.

Reiki is onlosmakelijk verbonden met de chakra's en ik ben mij hierin gaan verdiepen door onder andere een intensieve cursus te volgen die mij de nodige handvatten heeft gegeven als het gaat om mijn zelfhelend vermogen aan te spreken en heeft inzicht gegeven in mijn patronen, valkuilen en overtuigingen. (De zeven bestaansrechten).

Bij het werken met energie en chakra's was voor mij meditatie een natuurlijk gevolg. Jaren heb ik geleide meditaties en Vipassana meditatie beoefenend in Voorburg. Meditatie heeft mij "getraind" in goed ademen, hierdoor heb ik mijn hyperventilatie overwonnen, en is de adem mijn grootste vriend geworden. Adem die me tot op de dag van vandaag me helpt tot rust te komen, te ontspannen en weer bij mezelf te komen. Volledig in het Nu. Vanaf 2006 geef ik afwisselend groepsmeditatie en privémeditatie. In 2012/2013 heb ik de opleiding tot meditatietrainer gevolgd. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd in werken met energie en met adem

 
En het kan niet anders dan toen ik in aanraking kwam met Reiki en de chakra's en zijdelings ook met yoga dat ik ook in aanraking kwam met het Hindoeïsme en Boeddhisme. Chakra's en Yoga zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en worden beschreven in de Vedische geschriften die zijn ontstaan vanuit het Hindoeïsme. Meditatie vindt zijn oorsprong in Azië en het Boeddhisme kent vele tradities. Ik heb me hier ook in verdiept; door veel te lezen en lezingen van de Dalai Lama bij te wonen. Meerdere reizen naar Nepal en Noord Inda heb ik mogen maken, door de Himalaya naar Ladakh, waar veel Tibetaanse kloosters zijn gehuisvest. Dit alles vanuit willen leren, groeien en ontwikkelen en het mij eigen maken.

 IMG_0146.JPG


En al dit innerlijk werk vraagt ook om lichamelijke aarding/gronding; stevigheid maar ook flexibiliteit en balans. En dat heb ik gevonden in massages te ondergaan en te geven. Voelen en ervaren wat massage voor een mens kan doen. Niet alleen het losmaken van de spieren maar ook de ruimte die door massage in het lichaam gecreëerd kan worden. Ruimte om te ademen in borst, flanken en buik. Maar ook ruimte maken tussen de gewrichten, soepelheid aanbrengen, flexibel zijn. Blokkades in het lichaam opheffen en de energie weer laten stromen. Rust en ontspanning, maar ook vitaliteit, balans en energie. Voor mij was het een eyeopener en verrijking om te bemerken dat alles wat ik hiervoor heb geïntegreerd nu ook met de massages toepasbaar is. Werkelijk een holistische manier van masseren.

En in alle jaren van ontwikkeling, leren, groeien en vooral het integreren, het me "eigen maken" van alles wat ik geleerd had, heb ik in 2013 mijn eigen cursus "Leven met Aandacht" geschreven en ook gegeven. Zonder mij bewust te zijn dat Mindfulness volop in opkomst was en mij niet bewust dat ik eigenlijk mijn eigen cursus Mindfulness geschreven had en aan het geven was.

Logischer wijs dat ik de Mindfulness trainersopleiding ben gaan doen. Weer bij de basis beginnen, met frisse blik: ervaren, voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Na een intensieve training ben ik gecertificeerd MBSR/MBCT Mindfulness trainer.

Dus ja.... Eigenheid is mijn Kwaliteit

Alles wat ik heb geleerd, ervaren, beleefd etc. kan ik integreren in mijn praktijk.

Niets staat los van elkaar, alles is met elkaar verbonden en is in beweging.  

Innerlijke beweging is nodig willen we andere keuzes maken: van onbewust naar bewust.

 

Zonnige groet, Anita

Afbeelding invoegen